Aannemen van succesvolle collega’s: een goed interview is essentieel.

6 nov 2017
Geert-Jan Joosten

Als kandidaat heb je ervaring met sollicitatiegesprekken. In je huidige baan ben je betrokken bij het aannemen van nieuwe collega’s. Het aannemen van de juiste kandidaat is voor bedrijven één van de grootste succesfactoren voor het boeken van resultaten. Voor kandidaten zelf is het ook belangrijk om het juiste bedrijf te kiezen: een omgeving waarin je successen kan boeken. Onder successen verstaan we onder andere: impact – en interne promoties maken, doorgroeien en ook leren. Een juiste match tussen een kandidaat en werkomgeving leidt sneller tot dit soort resultaten, vandaar dat het belangrijk is een goed interview te houden tijdens de selectiefase. In deze blog zal ik kort de belangrijkste elementen van een interview belichten voor de kandidaat en hiring manager.

Een effectief interview
Wat zijn de drivers achter succes? Wij hebben gezien dat hiring managers tijdens de gesprekken veel tijd besteden aan de persoonlijkheid, ervaring, expertise en competenties van de kandidaat. De beste interviewers vragen ook naar de achievements die een kandidaat heeft geboekt in een specifieke rol en werkomgeving. Succesvolle kandidaten zijn zich echter niet altijd bewust van hun eigen impact die ze maken en zijn soms veel te bescheiden over hun achievements. Voorspelbaarheid van succes van kandidaten neemt toe als hiring managers in beeld brengen wat een kandidaat nodig heeft om succesvol te zijn in zijn of haar rol of werkomgeving. Hoe is het mogelijk om binnen pak weg ruim een uur te weten of een potentieel kandidaat een succesvolle collega wordt? Wil je dat weten: dan nodig ik je graag uit voor onze workshop interviewen.

Workshop interviewen
In het eerste kwartaal van 2018 houdt Search & Change een workshop interviewen voor hiring managers en kandidaten die hun interview skills willen verbeteren. Tijdens deze sessie krijg je handvatten die je nodig hebt om een wervend en tegelijkertijd selecterend interview te houden. Uiteraard gaan wij dieper in op bovenstaande onderwerpen. Mocht je interesse hebben, dan kan je contact opnemen met mij op eva.everts@searchandchange.nl / 0634850233, er zijn nog een select aantal plekken beschikbaar.